Samsung Galaxy J1 2016

De Samsung Galaxy J1 2016 is een goedkope Android telefoon met een 4,5 inch Super AMOLED scherm. Ook ondersteunt de nieuwe Galaxy J1 4G internet en kun je foto’s nemen met de 5 megapixels camera achter op het toestel.

Samsung Galaxy Galaxy J1 2016 Simlockvrij kopen

Zoek je de goedkoopste Galaxy J1 2016, kijk dan bij de volgende webshops.

Mobiel.nl logo

Bol.com logo
De voorkant van de Samsung Galaxy J1 2016

Samsung Galaxy J1 2016 Review

De Galaxy J1 van vorig jaar was een populaire budgetphone en we zijn dan ook niet verrast dat Samsung met een opvolger van dit toestel komt. Samsung noemde deze nieuwe smartphone wederom de Samsung Galaxy J1 en daarom noemen we dit nieuwe toestel voor het gemak Samsung Galaxy J1 2016.

 

De 2016 versie heeft enkele mooie verbeteringen gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft de Galaxy J1 2016 nu een 4,5 inch Super AMOLED scherm met een 800 bij 480 pixels resolutie. AMOLED schermen staan bekend om hun diepe contrasten en goede kleurweergave en we komen AMOLED touchscreens niet zo vaak tegen op een bugetphone, wat de Galaxy J1 2016 is. De scherpte van dit scherm is 245 pixels per inch. Dit is zeker scherp genoeg om video’s op te kijken. Ook kun je tekst prima aflezen en kun je tevens prima internetten op deze gsm. We zien wel duidelijk het verschil met touchscreens van dure high-end smartphones, waarvan de PPI boven de 500 uitkomt, maar je kunt ook niet alles verwachten van een goedkope Android smartphone.

 

Ook onder de motorkap heeft de nieuwe Samsung Galaxy J1 een update gekregen en een Exynos chipset zorgt voor de nodige rekenkracht. Dit is een chipset van Samsung zelf met een quadcore processor en Mali-T720 GPU. Deze chipset wordt ondersteund door 1 GB werkgeheugen. Hierop draait Android redelijk soepel en ook ‘simpele’ apps, zoals Whatsapp reageren snel. Bij zwaardere apps en multitasken zul je soms wel wat meer geduld moeten hebben en dan merk je dat deze gsm geen krachtpatser is.

 

De Galaxy J1 2016 beschikt standaard over 8 GB intern opslaggeheugen en dit is een verdubbeling ten opzichte van zijn voorganger. Wel vinden we 8 GB nog steeds aan de magere kant. Deze 8 GB wordt namelijk gebruikt door het besturingssysteem, apps, MP3’s, foto’s en video’s. Deze 8 GB zit daarom redelijk snel vol. Je hebt weliswaar de mogelijkheid om het opslaggeheugen uit te breiden met een MicroSD kaartje, maar veel apps kunnen alleen op het interne geheugen geïnstalleerd worden. Als dit geheugen vol zit, dan kunnen updates vaak niet meer geïnstalleerd worden en krijg je foutmeldingen. Als je slechts een paar apps wilt installeren dan is 8 GB voldoende, maar we zien vaak in de praktijk dat mensen aan 8 GB toch te weinig hebben.

 

Aan de achterkant van deze Android smartphone zit een 5 megapixel camera met een diafragma van f/2.2. Deze camera wordt ondersteund door een LED-flitser voor foto’s in donkere omstandigheden. De smarthpone camera voldoet goed voor als je soms snel een foto wilt maken om bijvoorbeeld te delen van social media. Verwacht echter geen wonderen van deze camera en als je je smartphone wilt gebruiken als vervanging van je conventionele camera, dan kun je beter een duurdere smartphone kiezen.

 

Aan de voorkant van de Galaxy J1 2016 heeft Samsung een 2 megapixels camera geplaatst voor een bescheiden selfie. Met deze frontcamera kun je ook videochatten, bijvoorbeeld via Google Hangouts (standaard geïnstalleerd) of Skype.

 

Android 5.1 Lollipop

De Galaxy J1 2016 komt uit de doos met Android 5.1 Lollipop. We weten nog niet of deze smartphone een update zal krijgen naar Android 6 Marshmallow, de nieuwste Android versie op dit moment. Deze update zou het geheugenprobleem kunnen oplossen, want in Marshmallow kun je instellen dat je het interne opslaggeheugen en het geheugen op een MicroSD kaartje als één wordt gezien. Mocht ons het nieuws bereiken dat de Samsung Galaxy J1 2016 een Android update zal krijgen, dan zullen we deze review updaten en kun je dat dus hier lezen.

 

4G Internet

Waar je met de Galaxy J1 uit 2015 kon internetten via 3G, heeft de nieuwe Galaxy J1 2016 4G ondersteuning gekregen. Hierdoor kun je razendsnel internetten, want 4G is zo snel dat je bijvoorbeeld HD video’s vloeiend kunt streamen. 4G is goed in Nederland beschikbaar, want de netwerken van T-Mobile, KPN en Vodafone bieden landelijke 4G dekking. Ook prijsvechter Tele2 biedt 4G in een groot deel van Nederland en werkt hard om ook in afzienbare tijd landelijke 4G dekking te bieden. Als je gebruik wilt maken van 4G internet, dan moet je wel kiezen voor een provider en abonnement met 4G ondersteuning, want dit is niet altijd standaard het geval.

 

Als je niet met 4G kunt verbinden, dan kun je vaak terugvallen op 3G en 3G is ook snel genoeg om soepel te browsen. Daarnaast kun je eveneens internetten via WiFi-netwerken. Als je thuis een draadloos netwerk hebt, dan kun je dus via dit netwerk internetten. We raden je aan om dit ook te doen, want alle data die je verbruikt via WiFi gaat niet van je databundel af.

 

Tenslotte is de Samsung Galaxy J1 2016 naast een mobiele telefoon ook een MP3-speler, navigatieapparaat (GPS) en kun je communiceren met andere apparaten via Bluetooth en NFC.

Samsung Galaxy J1 2016 Online Bestellen

Ben je op zoek naar een goedkope Android telefoon, dan is de Galaxy J1 2016 zeker een interessante optie. Voor deze prijsklasse heeft dit toestel een mooi scherm en redelijke processor. Ook is de 4G een pluspunt, al is dit in 2016 al redelijk normaal voor budgetphones. We vinden het beperkte interne opslaggeheugen wel een probleem, maar 8 GB is wel normaal in deze prijsklasse. Als je veel apps wilt installeren, dan kun je dus beter kiezen voor een duurdere smartphone.

 

Wil je deze Samsung Galaxy J1 2016 online kopen, dan kun je bij de online shops hierboven prijzen checken voor een losse, simlockvrije Samsung Galaxy J1 2016. Ook kun je deze gsm met abonnement bestellen en onder het abonnemententabblad vind je onze Samsung Galaxy J1 2016 abonnement vergelijker. Hier kun je een abonnement naar wens samenstellen en bijvoorbeeld je belbundel en databundel kiezen. Ook vind je abonnementen van alle bekende providers, zoals KPN, Telfort, T-Mobile, Ben, Vodafone en hollandsnieuwe. Een Samsung Galaxy J1 2016 sim only aanbiedingen kan ook een scherpe deal opleveren, omdat sim only abonnementen vaak scherp geprijsd zijn.

 

De Samsung Galaxy J1 2016 komt uit in de kleuren wit, zwart en goud.

Specificaties Samsung Galaxy J1 2016

Afmetingen (hxbxd in mm) 132,6 x 69,3 x 8,9
Gewicht (gram) 131
Gesprekstijd nog niet beschikbaar
Batterij nog niet bekend
Chipset Exynos 3475 Quad
CPU Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
GPU Mali-T720
Werkgeheugen 1 GB RAM
Intern opslaggeheugen 8 GB
Micro-SD slot ja, uitbreidbaar met maximaal 128 GB
Scherm 4,5 inch Super AMOLED touchscreen
Schermresolutie 800 x 480 pixels
PPI 245
Screen-to-body-ratio 44,8%
Main Camera 5 megapixels, f/2.2, autofocus, LED-flitser. Video 720p 30fps
Frontcamera 2 megapixels, f/2.2
Besturingssysteem Android 5.1.1 Lollipop
Media videospeler, MP3 speler, FM-radio
Mobiele verbinding 4G, 3G, GPRS, EDGE
SIM Micro-SIM, optioneel dual-SIM
WLAN/WiFi ja
GPS ja, aGPS ondersteuning
Bluetooth ja, versie 4.1
USB ja
NFC ja
Kleuren wit, zwart, goud

Samsung Galaxy J1 2016 Abonnementen